Årsmøtet i NONA – Norwegian Online News Association – har i kveld valgt nytt styre for organisasjonen for 2020/21. Siste tilskudd til styret er New York-baserte Runa Sandvik, som inntil i høst var Senior Director of Information Security i New York Times.


– Runa kjenner godt til hvordan nyhetsrommet fungerer, og hun er godt kjent med utfordringene som journalister, mediehus og journalistikken møter i dagens klima etter flere år i New York Times. Runa har kompetanse å dele med norske journalister og mediehus, og med hennes internasjonale nettverk innen media og digitalutvikling tror vi at hun blir et godt tilskudd til styret, sier Kristin Grøntoft, leder for NONAs valgkomite.

Runa Sandvik gleder seg til å få en fot innenfor det norske netthodemiljøet. Hun vil bidra fra New York.

– I New York Times har jeg sett hvor viktig det er at mediene bruker de digitale mulighetene i all utvikling, fra abonnementssalg til historiefortelling og utviklingen av de digitale medieflatene. Jeg gleder meg til å bidra med det jeg kan, og også til å se hvor langt norske medier har kommet, sier hun.

Eirik Helland Urke fortsetter som leder av NONA.

Styret for 2020/21 ser slik ut:

Leder: Eirik Helland Urke
Nestleder: Eivor Jerpåsen, Amedia

STYREMEDLEMMER
Pål Nisja, Nettavisen
Camilla Brække, VGTV
Guro Valland, Dagens Næringsliv
Tor Henning Ueland, Aller Media

VARAMEDLEMMER
Karianne Steinsland, Budstikka
Runa Sandvik, x-NYTimes, New York