NONA har hatt årsmøte og valgt nytt styre.

Eirik Helland Urke i Teknisk Ukeblad fortsetter som leder for medienes egen sandkasse sammen med Camilla Brække (VG Nett), Guro Valland (Avisa Hordaland, tidligere DN), Runa Sandvik (Cyberforsvaret, tidligere NY Times) og Pål Nisja (Nettavisen).
De får påfyll av tre nye styremedlemmer med bakgrunn fra utvikling og teknologi i norske mediehus. De nye styremedlemmene er Lasse Lervik i NTB, Bahare Viken i NRK og Ingrid Indseth fra DN.
● Lasse er redaksjonell utvikler i NTB, der han koder automatiserte artikkelroboter og verktøy som gjør journalistenes liv enklere. Han har bakgrunn som journalist og kom til NTB fra NRK.

● Bahare jobber i NRK med videoproduksjon og visuell historiefortelling på både YouTube, Instagram og Snapchat. Hun har tidligere jobbet i bl a Supernytt,
Egmont og VGTV. Hun har jobbet med å digitalisere magasinbransjen gjennom å produsere digitalt innhold til Instagram, YouTube og podcast.
● Ingrid er produktsjef i Dagens Næringsliv/NHST. Hun har bakgrunn som journalist fra både VG, NRK og Monster, og var i en årrekke nyhetssjef og
nyhetsredaktør i E24. Hun har også vært produkteier for Dagbladet i Aller.

– Dette styret har en samlet kompetanse innen redaksjonell utvikling som er svært bred. De er godt kjent med norske mediers digitale behov. Vi har fokusert på å rekruttere folk som både representerer forskjellige mediehus og medietyper og også har sterk og diversifisert teknologiforståelse. Med dette styret tror vi NONA er godt rigget for å være en pådriver for medieutviklingen etter korona, sier leder av NONAs valgkomite, Kristin Grøntoft.

Valgkomiteen har lagt vekt på at styret skal være representativt for norske medier, med både tradisjonelle mediehus, fagpresse og lokalpresse representert.

Det nye styret består av:
Eirik Helland Urke, Teknisk Ukeblad – Styreleder
Camilla Brække, VG Nett
Guro Valland, Avisa Hordaland (Tidligere DN)
Runa Sandvik, Cyberforsvaret (Tidligere NYTimes-direktør i informasjonssikkerhet)
Pål Nisja, Nettavisen

NYE MEDLEMMER:
Lasse Lervik, NTB
Ingrid Indseth, DN
Bahare Viken, NRK

Nyhetsredaktør Karianne Steinsland i Budstikka, redaksjonell utviklingssjef Eivor Jerpåsen i
Amedia og Tor Henning Ueland, tidligere Dagbladet, nå Statnett, går ut av styret.

Valgkomiteen har bestått av Kristin Grøntoft, leder (If Skadeforsikring), Kristoffer Egeberg
(Faktisk.no), Monika Aaserud (NRK) og Ingeborg Volan (vara), (DN)